CIRCULAR INFORMATIVA  (Setembre – Desembre 2019)

Benvolguts amics i amigues,

De bell nou ens posem en comunicació, amb la tramesa del programa que tenim previst per tancar l’any 2019.

Dissortadament hem de lamentar la defunció de la nostra presidenta Núria Cervera i Bardera (E.P.D) que deixa un gran buit a la nostra entitat, que haurem d’omplir amb el treball que seguirem fent per honorar la seva memòria. Pensem fer un ampli reportatge del seu perfil biogràfic i la seva tasca en favor de la Fundació en el proper Quadern’s.

A més a més d’informar-vos de les sortides que té programades el nostre amic i col·laborador J. Mª Vilarrúbia, us avancem que tenim dues interessants  trobades al nostre local: la presentació del llibre “Savage Coast”,  novel·la amb rerefons històric dels  primers dies de la guerra Civil; bona part del llibre descriu les vicissituds i aventura que va suposar, per a una colla d’atletes que venien a Barcelona per participar a la Olimpíada Popular, i el tren en el qual venien de França que va quedar aturat a Montcada degut a l’esclat de la revolta militar del 18 de juliol.  I també l’acte en memòria de la figura de Teresa Pàmies, amb la conferència que impartirà la reconeguda escriptora i filòsofa Montserrat Barderi.

Degut a les sol·licituds que hem rebut de lectors de QUADERN’s hem procedit a fer una reedició del número 1, tan aviat com ens la lliuri la impremta ho comunicarem a les persones que tenim registrades, quedant un petit romanent que posarem a disposició del públic en general.

Recordeu també que el dia 19 de desembre  presentarem “Quaderns”, (arribem al número 39 ), la nostra estimada publicació en la qual deixem constància de fets històrics del nostre poble. I com és tradició brindarem per desitjar-nos un nou i esperançador 2020.

Rebeu la nostra afectuosa salutació.

EL PATRONAT

 

 

Informació d’interès

Us informem que el nostre amic, Josep Mª Vilarrúbia-Estrany, té anunciades dues  conferències, per si poden ser del vostre interès:

8 d’octubre  “Els exiliats de la Guerra de Successió” al Col·lectiu d’artistes de Sants, a les Cotxeres de Sans, al carrer Sants, 79, a les 18 hores.

10 de desembre  “La Mare de Déu i Barcelona” a l’Aula oberta d’Hostafrancs, parròquia del Sant Angel Custodi. A les 17 hores

ARXIU HISTÒRIC. CONSULTA PER INTERNET

En breu informarem a qui estigui interessat, la forma per entrar a consultar el contingut del nostre arxiu de fotos i documents, que tenim en un “hosting” extern, consultable per internet, mitjançant una contrasenya que facilitarem a qui ens  ho sol·liciti.

——————————————————————————————————————–

Agrairíem als nostres col·laboradors que encara no ho hagin fet, que ens facilitin l’adreça del seu correu electrònic (e-mail), ja que ens facilitarà la comunicació dels nostres actes. Si no en disposeu, continuarem enviant les comunicacions com fins ara.

També trobareu informació dels nostres actes a la web de la Fundació: www.fcultural.montcada.cat

 

 Montcada i Reixac, setembre  2019

CIRCULAR INFORMATIVA – setembre – desembre 2019.

Deixa un comentari