Voluntariat per la llengua

Descripció de l’activitat: 

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa i més confiança a l’hora d’usar la llengua.

El VxL ofereix dues modalitats: PRESENCIAL (les parelles han d’assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i VIRTUAL (les parelles fan les trobades per mitjà d’Internet, a través de plataformes de videoconferència).

La participació en el programa pots ser com a voluntari (persona que parla habitualment català) o com a aprenent (persona que vol posar en pràctica els coneixements que va adquirint del català).

Les parelles lingüístiques es troben 1 hora a la setmana durant 10 setmanes. Tant si es tria la modalitat presencial com la virtual, s’ha de ser major d’edat.
Les persones que participen en el programa, tenen un carnet en el mòbil (o en paper, si ho prefereixen) que ets permet obtenir descomptes en diversos equipaments culturals i establiments de tot Catalunya.

El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 130.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

Dedicació a l’activitat: 

La durada d’una parella lingüística és de 10 hores. Un cop s’ha acabat una parella, es pot decidir continuar trobant-se (fins a un màxim de 30 hores) o bé fer un canvi de parella.

Perfil persones voluntàries: 

Les persones voluntàries i aprenentes han de ser majors d’edat i tenir ganes de conversar i compartir experiències.

Nom de l’entitat:

Servei Local de Català de Montcada (Consorci per a la Normalització Lingüística)

Contacte:

vxl.vo3@cpnl.cat o 637388189

Més informació: 

www.vxl.cat

Voluntariat per la llengua
Etiquetat a:

Deixa un comentari